Historie

Oprichting
Landelijke Rijvereniging SintJoris in Geesteren is opgericht op 1 januari 1946.
Enthousiaste paardenmensen uit Geesteren sloegen direct na de Tweede Wereldoorlog de handen ineen en richtten de rijvereniging op. Dit stelde hen in staat om hun landbouwwarmbloeden ook in te zetten voor de wedstrijdsport. Mannen van het eerste uur waren Gerard (opa) Maathuis, Toon Oude Wesselink, Gait Boerman en Hendrik Kuiphuis.

terrein 1962 terrein 1962

Ontwikkeling
Door de sportieve en zakelijke successen van met name Jan Maathuis, ontwikkelde de vereniging zich tot een club met ambities. Steeds meer leden bereikten op landelijk niveau de top. Henny Boerman, Hans Bijen en Eric Naberink werden Nederlands Kampioen of streden vooraan mee. Anderen richtten zich meer op het opleiden en verhandelen van jonge paarden. In 1971 werd er een aparte ponyclub, de SintJorisruitertjes, opgericht om de jeugd een goede basisopleiding te kunnen geven voor hun hippische carriere. In 1975 werd besloten om het jaarlijkse concours hippique uit te breiden met internationale rubrieken en zo ontstond het CSI Twente.

Jan Maathuis - Troongravin

Fusie 2014
Vanaf 1 janunari 2014 zijn LR SintJoris en ponyclub SintJorisruitertjes gefuseerd tot PSV SintJoris. Momenteel telt de vereniging ruim 200 leden waarvan er 122 rijdend lid zijn. De ponyruiters hebben hun wekelijkse lessen en boeken mooie resultaten op de dressuur- en springconcoursen. Bij de paarden is ook een groot aantal ruiters actief in zowel dressuur als het springen. Hieronder bevinden zich de gebroeders Schröder die internationaal actief zijn. Op landelijk Z en ZZ niveau starten een 20-tal ruiters en amazones namens PSV SintJoris. Daarnaast is er een groot aantal leden dat met succes en plezier deelneemt aan de landelijke rubrieken. Verder is er een grote groep leden die weliswaar niet actief rijden, maar wel veel plezier beleven aan de diverse activiteiten van PSV SintJoris.

Toekomst
Met het oog op het grote ledenbestand, de jonge aanwas bij de pony afdeling en het ter beschikking hebben van een uitstekende accommodatie, kan de toekomst van PSV SintJoris met vertrouwen tegemoet worden gezien.

Transportbedrijf Bolk Boswerger Diervoeders BWG Stables Sens afbouw Bistro Kruidentuin Autobedrijf Haarhuis Engbers Stables Pakfood J. Schreur Oldenzaal