Nieuws

28-03-2017

GEESTEREN – Een half jaar geleden was hij nog tweede tijdens de Nederlandse outdoorkampioenschappen, maar afgelopen zaterdag ging de 12-jarige Lars Maathuis er dan toch met de eerste prijs vandoor tijdens de indoorkampioenschappen in Ermelo. De jongste springruiter van Stal Maathuis was op zijn pony Blisz de beste in de klasse AB-L.

27-02-2017

Op zaterdag 4 maart gaan we weer oliebollen bakken en verkopen. Vanaf ongeveer half 10 zullen de oliebollen door onze ponyruiters huis aan huis worden verkocht in Geesteren. Met de hulp van velen kan het weer een gezellige en succesvolle dag worden. De opbrengst komt ten goede aan de diverse activiteiten van PSV Sint Joris.

05-09-2016

Stal Maathuis heeft er een kampioen bij! De twee jongste springruiters van Stal Maathuis hebben uitmuntend gepresteerd op de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo afgelopen vrijdag. De 14-jarige Rosanne Maathuis uit Geesteren mag zich de nieuwe Nederlands Kampioene in de klasse DE-B noemen. Haar 11-jarige broertje Lars werd tweede in de klasse AB-B en is daarmee reservekampioen. 

22-08-2016

Galoppade Hardenberg

In de M1 dressuur was Rom Vermunt oppermachtig. Met zijn paard Jolene behaalde hij het kampioenschap met een score van 73,33%. Met zijn tweede paard Gio wist hij het reserve kampioenschap binnen te halen.

In het L springen ging Ties Rothstegge met de zege aan de haal. Met zijn paard Ferrari was hij na twee foutloze omlopen ook in de barrage foutloos en het snelst.

Tevens is in het L springen Vasco Campana afgevaardigd naar het NK te Ermelo op 2 en 3 september. Veel succes!

18-08-2016

De 28-jarige Eric ten Cate uit Geesteren heeft dinsdagavond de Schröder Masterclass op zijn naam geschreven, net als vorig jaar. De springruiter was de overige 7 finalisten te snel af in de barrage.

15-08-2016

Regionale Kampioenschappen Hardenberg

Afgelopen zaterdag waren de regionale kampioenschappen voor onze ponyruiters in Hardenberg. Leden van onze vereniging hebben dit afgelegd met prestaties om naar huis te schrijven, we zijn namelijk 4 kampioenen rijker!

 • Lars Maathuis met Blisz in de klasse B-A/B
 • Rosanne Maathuis met Palop in de klasse B-D 
 • Kim Droste met King Cavalier in de klasse M-D/E 
 • Madée Schuttenbeld met Giorgio in de klasse ZZ-D

Alle kampioenen zijn automatisch afgevaardigd voor de Nederlandse kampioenschappen. Tevens mogen Naomi Huzink, Job Rothstegge, beide springen, en Mette van der Bijl in de dressuur zich voorbereiden voor de kampioenschappen in Ermelo op 27 augustus.


Gefeliciteerd en veel succes allemaal!

 

02-08-2016

Kringkampioenschappen Paarden

De uitslagen van de kringkampioenschappen voor onze paardenruiters in Lattrop zijn als volgt:

Kampioenen: 

 • Nadieh Plegt in de klasse B (springen)
 • Nadieh Plegt in de klasse Z (springen)
 • Linda Klaassen in de klasse L1 (dressuur) 

Tevens zijn afgevaardigd voor de Galoppade: 

 • Vasco Campana in de klasse L (springen)
 • Ties Rotstegge in de klasse L (springen)
 • Chris Hagenvoort in de klasse L (springen)
 • Nadieh Plegt in de klasse L (springen)
 • Vasco Campana in de klasse M (springen)
 • Ties Rotstegge in de klasse M (springen)
 • Linda Klaassen in de klasse M (springen) 
 • Anouk Zwiers in de klasse B (dressuur)
 • Rom Vermunt in de klasse M1 (dressuur) 

Bovenstaande ruiters en amazones zijn afgevaardigd voor de Galoppade te Hardenberg op 19 en 20 augustus. 

Gefeliciteerd en veel succes allemaal!

01-08-2016

Kringkampioenschappen Pony's

De uitslagen van de kringkampioenschappen voor onze ponyruiters in Lattrop zijn als volgt:

Kampioen: 

 • Rosanne Maathuis met Palop kringkampioen in de klasse D-B (springen) 

Tevens zijn afgevaardigd voor de Galoppade: 

 • ​Lars Maathuis in de klasse AB-B (springen)
 • Suus Haafkes in de klasse C-B (springen)
 • Mabel Boswerger in de klasse D-B (springen)
 • Naomi Huzink in de klasse D-L (springen)
 • Kim Droste in de klasse D-M (springen)
 • Mette van der Bijl in de klasse D-B (dressuur)
 • Roos Haafkes in de klasse D-L1 (dressuur) 

Bovenstaande toppers zijn afgevaardigd voor de Galoppade te Hardenberg op 13 augustus. 

Gefeliciteerd en veel succes allemaal!

16-06-2016

Madée Schuttenbeld naar A-kader Children

Na uitstekende resultaten in de landenwedstrijd voor Children in Wierden en goede klasseringen in Lambrechtshausen, Lier en Hagen is Madée Schuttenbeld met haar Riverman nakomeling Bonheur gepromoveerd naar het A-kader Children. Onder begeleiding van bondscoach Luc Steeghs zal ze Nederland gaan vertegenwoordigen op het EK jeugd in Millstreet en andere belangrijke internationale concoursen voor Children.

11-05-2016

Hippisch Geesteren 2016

Met de SubTop dressuur als sluitstuk is er zondag 8 mei een einde gekomen aan ons prima verlopen concours Hippisch Geesteren. Het Erve Maathuis was de afgelopen 2 weken gastheer voor spring- en dressuurruiters uit de verre omgeving. Zowel ponycombinaties, 40 plussers, landelijke en internationale ruiters reden mee voor de prijzen in de diverse rubrieken. De 1.40 springrubriek om de AutoHaarhuis prijs kwam op naam van Ben Schröder met zijn ruin Complemento na een zeer spannende en mooie barrage. Een ander hoogtepunt was de winst van Adelinde Cornelissen in de GrandPrix dressuur met Aqiedo terwijl ze ook 2e werd met Zephyr. Door de steun van onze sponsoren en de vele helpende vrijwilligers kan SintJoris terugzien op een prachtig Hippisch Geesteren 2016.

14-06-2016

Tania van Leeuwen en Fedusa EB zijn de winnaars geworden van de KNHS Hartog Lucerne Trophy 2016. Zij schreef de finale in Delft op haar naam en was ook de winnaar van de competitie. De top drie van de KNHS Hartog Lucerne Trophy bestond verder uit Kirsten Kreemers met Kyro en Job Rothstegge met Orchid’s Onyx op de plaatsen twee en drie.

24-04-2016

Zilver op NK Children voor Madee Schuttenbeld

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Children in Mierlo is er heel goed gepresteerd door Madee Schuttenbeld. Met haar paard Bonheur wist ze de zilveren medaille te winnen achter winnaar Nina van Enckevort. Een balkje in de barrage weerhield haar van de titel want de tijd was snel genoeg voor de winst. Met haar andere paard Vayrenta behaalde ze een verdienstelijke 7e plek.

24-04-2016

We kijken uit naar Hippisch Geesteren

De voorbereidingen van Hippisch Geesteren zijn in volle gang en zowel voor het springen als de dressuur hebben zich veel combinaties aangemeld. De springrubrieken zullen van donderdag 28 april t/m zondag 1 mei worden verreden. Hoogtepunten worden ongetwijfeld de 1.40 rubriek op zaterdag en de ponyfinales op zondag 1 mei.

Woensdag 4 mei start het dressuurprogramma met de impulsrubriek en op zondag 8 mei wordt de dressuur afgesloten met de subtop rubrieken. Het programma belooft ook dit jaar mooie sport van een hoog niveau.

Voor de deelnemers en bezoekers wordt er een gezellig voorterrein ingericht zodat het goed vertoeven zal zijn op Hippisch Geesteren. De toegang is alle dagen gratis.

15-02-2016

Oliebollenactie zaterdag 12 maart

Op zaterdag 12 maart gaan we weer oliebollen bakken en verkopen. Vanaf een uur of half 10 zullen de oliebollen door de ponyruiters huis aan huis worden verkocht in Geesteren. Met de hulp van velen kan het weer een gezellige en succesvolle dag worden. De opbrengst komt ten goede aan de diverse activiteiten van PSV SintJoris.

15-02-2016

Overijsselse kampioenschappen

Manege Zonnebeek in Denekamp was afgelopen weekend het decor voor de Regiokampioenschappen springen voor paarden. Op het spel stond de titel Overijssels Kampioen en combinaties konden zich tevens plaatsen voor de Nederlandse indoorkampioenschappen in Ermelo. De regiotitel in de klasse L ging naar Hariette van Dalfsen met Wipeout maar Sven Haarhuis kwam wel erg dichtbij door zijn 2e plaats met El Shaaraway. In dezelfde klasse was er een 6e plaats voor Linda Klaassen met Fleurona K. Ook naar Ermelo mogen Ties Rothstegge met Felix, Vasco Campana met Edelweisz en Daphne Haarhuis met Raport. Zij zullen in de klasse M aan de start verschijnen. In de klasse Z ligt er een startbewijs klaar voor Jarno Hesselink en zijn Zamalia. Zij werden 5e achter kampioen Pim Mulder met Ecanto J.

02-02-2016

Vier ponycombinaties naar het NK springen

Tijdens de Overijsselse kampioenschappen in Lonneker wisten 4 SintJoris combinaties zich te plaatsen voor het NK. Heel dicht bij de titel waren Job Rothstegge met zijn Karlando  en Tania van Leeuwen met FC Twente EB. Job en Tania wisten met hun ponies een fraaie 2e plek te behalen in resp. de DE-M en DE-Z. Ook succesvol was Lynn Grevinga. Zij mag 2 ponies aan de start brengen in Ermelo omdat ze met beide een 3e prijs won. In de klasse DE-M met schimmel Miss Snowy en in de DE-L met O Lala.

18-01-2016

De kringkampioenschappen van kring Twente zijn voor  diverse leden van SintJoris succesvol verlopen. Bij de paarden ging de kringtitel bij het springen naar Nina Dubbeldam in de klasse B terwijl Ties Rothstegge de winnaar werd van de klasse L. Om het succes compleet te maken pakte Jarno Hesselink de 1e prijs in de klasse Z. Hiernaast waren en nog verschillende goede resultaten waarmee een ticket voor de regiokampioenschappen werd verdiend.

18-01-2016

Prima resultaten van de ponyruiters in Saasveld

Hoewel er geen kringtitel bij het springen mee huiswaarts ging naar Geesteren kunnen verschillende ponyruiters en -amazones toch terugkijken op geslaagde kampioenschappen. Door een goed eindresultaat wisten meerdere combinaties zich te plaatsen voor de Overijsselse. Mabel Boswerger, Lylou Boswerger, Kim Droste, Roos Haafkes, Lynn Grevinga, Noa Grevinga en Job Rothstegge zullen de eer hoog proberen te houden tijdens de regiokampioenschappen in Lonneker op 29 en 30 januari.

18-01-2016

Tijdens de kringkampioenschappen dressuur is Roos Haafkes kampioen geworden. In de Ankerhal was ze in de klasse  D-L1 de beste met haar pony Nautilus. Hierdoor is ze geselecteerd voor de regiokampioenschappen. Hier zal ze gezelschap krijgen van Anna Wigger. Anna wist met haar pony Tiptop een verdienstelijke 3e plaats te behalen in de klasse DB achter kampioen Renske Schutte.

Bij de paarden dressuur was er een mooie 2e prijs voor Lisanne Kamphuis met haar paard Promiss in de klasse B.

21-12-2015

Veel activiteiten in het nieuwe jaar

Voor de leden van PSV SintJoris staan er weer veel activieiten in het vooruitzicht voor het nieuwe jaar.

Van 4 t/m 15 januari worden de lesweken voor paardencombinaties georganiseerd. Deze lesweken worden op 15 januari afgesloten met een onderling concours.

Op zondag 24 januari gaan we met zijn allen naar stal het Oosterbrook van GertJan Bruggink en Pia Louise Aufrecht. Daarna is er een stamppot buffet en Nieuwjaarsborrel.

Verder organiseert de activiteitencommissie op 30 januari een Carnavalsconcours voor onze ponycombinaties. Voor al deze activiteiten geldt dat  je je wel eerst op moet geven. Informatie is te vinden in de activiteiten agenda.

14-11-2015

Op 12 november is Jan Maathuis plotseling overleden. Jan was de grondlegger van het Twents succes in de springsport. In zijn sportieve loopbaan is hij zes keer Nederlands Kampioen geweest bij de springruiters, ook maakte hij 15 jaar deel uit van de nationale equipe op de internationale concoursen.

Daarnaast ontwikkelde Jan een bekende handelsstal. Volgens Johan Heins was hij de grootste paardenhandelaar van Europa en verkocht hij er wel 1500 per jaar. Hierdoor zijn ook de poorten naar landen als de Verenigde Staten geopend.

Wij verliezen in Jan een man die van grote betekenis is geweest voor onze vereniging. Jarenlang hebben wij gebruik mogen maken van zijn accommodatie en gaf hij, samen met zijn gezin, ons op die manier een thuisbasis voor SintJoris.

 

12-10-2015

Clubkampioenen 2015 bekend

Onder goede weersomstandigheden zijn op 19 en 20 september de clubkampioenschappen van PSV SintJoris gehouden. Zaterdag reden de dressuurruiters hun 2 proeven en op zondag kwamen de springcombinaties in de ring. De 2 parcoursen konden gelijk na elkaar gereden worden wat zorgde voor een vlot verloop van de wedstrijd. Op de uitdagende  parcoursen van Hennie Boerman werd er hard gereden om vooraan te eindigen. Twee weken later maakte voorzitter Henk Ophof de uitslag bekend tijdens de feestavond in Erve Kampboer. Er konden vele kampioenen en verdere prijswinnaars worden gehuldigd  waarna de avond feestelijk werd voortgezet.

25-08-2015

Ponykamp voor de jeugdleden

We gaan weer op ponykamp met de ponyruiters en -amazones! En wel in het weekend van 11-13 september. We verklappen nog niet waar de reis naar toe gaat, maar leuk wordt het zeker!

Opgeven kan bij de AC leden Annemarie Brinkhorst of Linda Klaassen. Dit wil je toch niet missen?

24-08-2015

Goud op het EK in Aken

In Aken is er door de Nederlandse equipe een glansrijk vervolg gegeven aan de wereldtitel van vorig jaar. Jeroen Dubbeldam, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en “onze” Gerco Schrõder grepen vrijdag in Aken ook goud bij de Europese kampioenschappen voor landenteams.  De ruiters maakten hiermee eens te meer duidelijk over fantastische paarden en rijmanskunsten te beschikken.

Jeroen Dubbeldam schreef historie door met zijn paard SFN Zenith N.O.P. ook het individuele kampioenschap te winnen. De ruiter uit Weerselo kon na 5 foutloze ronden als kampioen worden gehuldigd en mocht daarmee de Europese titel toevoegen aan zijn Olympische- en Wereldtitel.

17-08-2015

Twee regio titels voor Linda Klaassen

Linda Klaassen was in Wanneperveen in supervorm met haar paarden Fleurona K, Fayenthe en Chelsea. Bij het springen wist ze de titel te veroveren in zowel de klasse B als de klasse L.  Met Carthino-nazaat Fleurona K werden 87 stijlpunten behaald en daarmee werd de titel veilig gesteld. In dezelfde klasse wist Anne Busscher een verdienstelijke 8e prijs te winnen met Gentle. Dat Linda naast stijlvol ook snel kan zijn bewees ze door met Fayenthe (v. Arthos R) ruim een seconde sneller te zijn dan haar rivalen in de barrage van de klasse L. Door deze prestatie mocht ze ook hier het oranje lint in ontvangst nemen. Vasco Campana wist in de klasse M een 5e prijs te winnen met Fortuin. Kampioen werd hier Manon Damhuis met Miss Eowyn. Een 5e prijs was er ook voor Rob Scherphof met Diamante in de klasse Z achter winnaar Maud Wiefferink.

In de B dressuur liet Linda Klaassen ook van zich spreken. Hier werd ze 3e met de Cavalier nakomeling Chelsea. Al deze prestaties zijn goed voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo. Deze worden op 28 en 29 augustus verreden op het KNHS centrum in Ermelo.

Transportbedrijf Bolk Boswerger Diervoeders BWG Stables Sens afbouw Bistro Kruidentuin Autobedrijf Haarhuis Engbers Stables Pakfood J. Schreur Oldenzaal